Friday, August 3, 2007

Fullproppat

Här var man full som en stoppad korv. På information alltså. Full på information, vilket lett till väldigt lite bloggande. Det är helt fantastiskt roligt att börja på det nya jobbet. Jag stormtrivdes redan efter första dagen. Kollegorna verkar ta hand om mig riktigt helhjärtat och det är så roligt att bryta sig loss från socialförvaltnings-tänkandet till kriminalvårds-tänkandet. Dessutom är det hiskeligt intressant att läsa tidningen nu för tiden, eftersom ens blivande klienter ofta omnämns innan man får träffa dem. I övrigt är det paragrafer och förordningar och lagar som måste pluggas in. Ungefär som att börja skolan igen.

Det verkar verkligen vara en hel hög glada och mysiga kollegor på arbetsplatsen, också. Ni vet, sådana där människor man instinktivt tycker om redan från början och har lätt att slappna av med. Sedan har man en chef som är omtänksam och noggrann med att det blir lagomt stoppat i korven så den inte brister av trycket.

Ingen vill ha exploderad korv på arbetsplatsen.

Det säger ju sig självt.

4 comments:

Kattis said...

Nej nej. Ingen vill ha korv. Punkt!

David said...

Jag sitter sjävl och bara väntar på att nån av mina ärenden skall ta sig in i tidningen under rubriken " samhället skiter i våra äldre". jag bli rhotad med tidningen, socialchefen och i ett par fall Göran Hägglund med oroande frekvens.

När man sen läser artiklar i expressen och aftonblade som handlar om stackars Agda 93 som inte fått ditt eller datt och inser att jag skulle inte heller ha beviljat ditt eller datt så länns det bara som det är en tidsfråa innan tidningen skriver följande " Biståndshandläggare David Olsson vägrar att kommentera och hänvisar till sekretessen i enskilt ärende." Hu.

David said...

" biståndshandläggare David Olsson tackar även gud för rättstavningsprogrammet i ärendehanteringssystemet. annars så hade alla hans utredningar varit lika felstavade som ovanstående inlägg:)"

Katarina Bildström said...

Biståndshandläggare David Olsson har sannerligen gjort mer nytta än vad han ställt till med oreda, och om glöm inte att alltid, ALLTID skylla på chefen. Det är det de är till för! Herregud vad stökigt det verkar på din arbetsplats... hoppas det blir bättre snart!