Monday, August 6, 2007

Hunden dansar flamenco och råttan stinker

Jag börjar långsamt vänja mig vid Mitt Nya Liv. Det är rätt så roligt med det här nya livet, och just nu har jag inte hittat så många nackdelar. Det är roligare att laga mat och städa nu, när man vet att den sjuka pojkvännen uppskattar insatserna i hushållet. Sedan har jag verkligen saknat alla tervpromenader som jag varit utan det här tervlösa året. Äntligen så slipper man vandra ensam efter grusvägar och skogsstigar, äntligen så slås ens fotsteg följe av små ivriga tassande steg alldeles bredvid.

Dessa ivriga tassar är inte lika roliga sent på natten när Kiara i sin förvirring bjudit upp Monstertanten till parningsdans (klart inspirerad av Flamencons eldiga dramatik och dramatiska konstpauser) och tassarna bestämt åker i marken i ett ursinnigt tipp-tappande. Monstertanten är nämligen i löpen, och uppviglar uppenbarligen Kiaras veka förstånd till otukt och en vag längtan till Gaypride-festivalen.

Mr Linus verkar dock inte riktigt med sin nya placering i vardagsrummet. Till att börja med så blev han lika skygg som när han varit nyinköpt. Sedan, när han äntligen gjort sig hemmastadd bland hundar och TV, så bestämde han sig för att Göra Sig Hörd. Eller åtminstone göra sin Lukt hörd.

Hur gör man, om man är en liten råtta, och vill visa vem han är och vart han bor?
Svar: Man kissar.

Hur gör man, om man är en liten råtta, och upptäcker att kisset blir tämligen doftfritt eftersom det sugs upp av ett lager papperspellets?
Svar: Man gräver omsorgsfullt bort all papperspellets så det finns gott om plats för en stor, luktande pöl, på den rena plast-ytan.

Hur gör man om denna pöl ändå inte doftar tillräckligt mycket för att verkligen VERKLIGEN tydliggöra vem som bor i buren?
Svar: Man sitter i den och gnussar sin skitiga lilla råttkropp i kisset så lukten verkligen, verkligen sätter sig.

Vad gör man om matte förtvivlat försöker lägga blomjord över kissplatsen, för att dämpa lukten?
Svar: Man skrattar rått på råttors vis och föser omsorgsfullt bort all blomjord för att kissa igen.

Så i stort sett så händer det en hel del hemma, trots att Micke är tämligen sängliggande.

No comments: