Wednesday, July 9, 2008

Ungsbakad lax med citron, pesto och bulgursallad


Det här behöver du:


600 gram laxfilé (gärna färsk)
olivolja
2 citroner
salt och peppar
2 msk röd pesto av soltorkade tomater
färdigriven mager ost


Bulgursallad

Kokt bulgur för 4 pers
Ett par gröna sparrisar
Olivolja
Rivet skal av en halv citron (sno en från ovanstående recept)
Ett par stycken småtomater
Salt och peppar
Gräslök


Ställ ugnen på 175 grader.
Det här behöver du till fisken. Salt, peppar, olivolja, citroner, pesto och riven ost.




Smörj en ugnsform med olivolja och skiva citronerna. Lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Det borde se ut ungefär så här.



Strö på pesto och ost. Då ser det ut ungefär så här.



Nu kommer vi till den avancerade delen av matlagningen. Du måste offra lite av den rivna osten till Husets Råtta. Detta för att skänka lycka och välgång i matlagningens konst. Om du inte skaffat en råtta vid det här laget så får du fråga en granne eller närstående om hjälp.



Sedan kan du stoppa fisken i ugnen i 15 minuter.


Ja, det var fisken. Över till allt de där andra.


Koka Bulgur. Inte alls särskilt svårt. Läs på förpackningen.



Plocka ett gäng små tomater, sparris och rivet skal från en halv citron.


Lägg dem i en stekpanna och värm upp. Lägg sedan i färdigkokt bulgur och mojsa ihop allt till en slags sallad. Salta och peppra. Toppa med lite gräslök. Gott…



Plocka ut fisken ur ugnen. Då ska den se ut ungefär så här.




ÄT! Det är gott! Och rätt så nyttigt!


(Och har ni semester och pengar över, så är Foot Of Africa ett gott vin till denna rätt… )

1 comment:

David said...

Afrikas fossing är en konstant följeslagare under sommarmånaderna:)