Tuesday, October 2, 2007

Träningen i September

Summering av September månads träning.

Under September månad har jag aktiverat mig sammanlagt 33 timmar.
(20,5 timmar mindre än förra månaden)

Promenader: 10 tillfällen, 9,4 timmar.
Cykling: 17 tillfällen, 17 timmar. (Vardagsmotion till och från jobbet)
Simning: 5 tillfällen, 5,8 timmar
Jogging: 2 ynkliga tillfällen, ca 1 timme.

Upp som en sol, och ned som en bränd och oätlig pannkaka. Jag trodde jag skulle kunna hantera frånvaron av konditionsträning rätt så bra, men efter att jag inte kunnat springa på över en månad nu, så har jag blivit lätt nedstämd. Jag kan inte koncentrera mig lika bra på jobbet och går i hästdrömmar. Mina båda knän har börjat värka så jag har tappat min framtidstro som framtida marathonlöpare.

Jag har tappat intresset för att äta sunt de senaste två veckorna, och har slarvat högaktningsfullt i allt vad balanserad näring heter.

Jag kunde inte avsluta sista delen i Tjejklassikern, på grund av knäskadan.

Den ljuspunkt från träningssynvinkel har dock varit att jag håller på att lära mig simma. Det går långsamt, men jag börjar sakta bli bättre. Jag har fått bra instruktörer och börjar gilla att simma mer och mer, trots att jag under förra veckans lågvattenmärke sket i simträningen hela veckan.

Tråkigaste ögonblicket var att inse att jag inte skulle klara Lidingö Tjejlopp. Det blev inget diplom i år.

1 comment:

Kattis said...

Det är så tråkigt att se att du tappat sugen lite :/ Jag förstår hur du känner och lider verkligen med dig. Kanske kan du hitta någon annan rolig konditionskrävande träningsform? Som du kan hålla på med nu i stället för löpning när det ändå inte är det bästa löpvädret. Så kan du komma tillbaka starkare än någonsin sen! Och tänk på att kämpa på ändå med maten. Det kommer att löna sig! Jag går gärna ut och promenerar, fikar eller nåt annat kul om du vill socialisera.