Monday, November 3, 2008

Livslust

Begreppet "Livslust" i Kattas uppslagsbok:

Att vara varm i kroppen och mjuk i själen, röd om kindera, och ta djupa andetag. Livslust är att scanna kroppen och känna att man är frisk.

Lägg sedan till frusen snö under jogginskorna som krasar lite när man springer. Sätt till lite solsken. Gult novembersken från en gul novembersol som inte orkar sig sådär imponerande högt över träden och sprider gula strålkastare mellan granarna. Klar himmel och små moln av snö som då och då rasar från tallarna. En vindstilla sjö och känslan av att man kan knalla på kilometer efter kilometer. Benen orkar, kroppen orkar, luften är klar och frisk och det gör inte ont någonstans.

Jag var glad hela dagen, livet kändes bra hela den dagen. Jag gick omkring och log nästan hela dagen. Men just där, när man sprungit lite över 8 kilometer och kroppen pirrade till och man fick hålla igen sig från lusten att spurta, då var jag nästan som gladast den dagen. Nästan.

Livet är en glad terv och novembersol. Livet är också krasande snö under joggingskorna. Livet är kyckling och quinoa. Och så är det så mycket mer...


.

No comments: