Monday, November 17, 2008

När en råtta blir sjuk

När en råtta blir sjuk, så betyder det att ett hjärta som redan är otroligt litet, och som redan pickar på riktigt snabbt, plötsligt börjar picka på ännu snabbare.

När en råtta blir sjuk, så betyder det att rörelserna går långsamt och vingligt och

det betyder också

att en liten, liten, råttkropp snabbt magrar av sig

och blir lite gul

och får en uppåtkrökande ryggrad som är knölig och sticker ut

eftersom det inte finns något fett kvar på den lilla råttkroppen.

När en råtta blir sjuk så svider det även i större hjärtan, särskilt stora hjärtan som tagit hand om det lilla, pickande hjärtat ganska länge. Det svider så mycket i det stora hjärtat när man håller hårt i den lilla transportburen och ber om hjälp att få skjuts till veterinären.

När en råtta blir sjuk så kommer det små bloddroppar från en liten, liten råttnäsa, på tummen på en veterinär. Och då börjar det stora hjärtat svida igen över det lilla pickande hjärtat. Och det stora hjärtat värker över den lilla lilla råttrösten som skriker högt och hest över att bli stucken av två jättestora nålar som sticker i den lilla lilla råttkroppen. Sprutar antibiotika och vatten och vitaminer.

När en råtta blir sjuk så försöker det stora hjärtat tänka på att det lilla pickande hjärtat bara ÄR ett väldigt litet pickande hjärta i en enorm omvärld av enormt många andra pickande eller bultande hjärtan och att det ändå kanske inte är så jätteviktigt och att man ändå borde kunna skratta och fnissa åt andra saker.

Fast egentligen gråter det stora hjärtat också.

Över det pyttelilla pickande råtthjärtat.


.

No comments: